ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΣΗ
Λίγα λόγια για εμένα
Μαχμούντ Αουανταλλα ιατρός χειρουργός, λαπαροσκοπική χειρουργική, Laser. Παπαφλέσσα 3, Παλλήνη Αττικης, 15351
(διαβάστε περισσότερα)
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Σύνδεσμοι


Ραγάδες του πρωκτού
9450 αναγνώστες
Κυριακή, 16 Αυγούστου 2009
00:28

 

 

ΑΟΥΑΝΤΑΛΛΑ ΜΑΧΜΟΥΝΤ

Γενική Χειρουργική- Ραδιοχειρουργική
Χειρουργική Ογκολογία

Λαπαροσκοπική Χειρουργική

Laser

                                      www.doctor-a.gr

 

Ραγάδες του πρωκτού

 

 

  Τι είναι η ραγάδα?

Η ραγάδα του πρωκτικού δακτυλίου είναι μια επώδυνη πληγή της εξωτερικής επίστρωσης του πρωκτικού σωλήνα. Προκαλεί πόνο που κρατάει πάνω από 15 λεπτά μετά από κάθε αφόδευση.

 

 

 Τι προκαλεί την ραγάδα?

Η κύρια αιτία της ραγάδας θεωρείται η χρόνια δυσκοιλιότητα που προκαλεί τον τραυματισμό του πρωκτού από μια μεγάλη και συμπαγή κένωση. Άλλη πιο σπάνια αιτία είναι η έντονη διάρροια και ο παραβιασμός του πρωκτού με διάφορα αντικείμενα.

 Τι συμπτώματα προκαλεί η ραγάδα?

Προκαλεί οξύ και δυνατό πόνο με έντονο σπασμό των σφιγκτήρων που κρατάει πάνω από 15 λεπτά μετά από κάθε αφόδευση. Αιμορραγία και μερικές φορές και φαγούρα. Αν έχετε αυτά τα συμπτώματα τότε θα πρέπει να εξεταστείτε άμεσα από ιατρό .

 Πώς γίνεται η διάγνωση της ραγάδας?

Γίνεται εντελώς ανώδυνα, βασίζεται κυρίως στο ιστορικό και τα συμπτώματα και μετά ο ιατρός θα κάνει  μια απλή επισκόπηση (ματιά) στην περιοχή.

 

 Τι θεραπείες γίνονται για τη ραγάδα?

 Για να κλείσει το συντομότερο πρέπει κανείς «να την αφήσει ήσυχη». Φροντίζετε να έχετε όσο πιο μαλακά κόπρανα, χρησιμοποιώντας φυτικές ίνες ή και παραφινέλαιο, και πριν την αφόδευση χρησιμοποιήστε τοπικά αλοιφή με αναισθητικό για να ελαττώσετε τον πόνο. Μετά την αφόδευση δεν σκουπιζόσαστε με χαρτί τουαλέτας, αλλά κάνετε προσεκτικά μπιντέ με χλιαρό νερό.

Αν η ραγάδα δεν κλείσει σύντομα, τότε χρειάζεται χειρουργική αντιμετώπιση για τη θεραπεία της. Το είδος της χειρουργικής αντιμετώπισης είναι απόφαση του χειρουργού και εξαρτάται από την ίδια την πάθηση αλλά και από την ηλικία, το φύλο και αν συνυπάρχουν και άλλες παθήσεις στην περιοχή. Η χειρουργική επέμβαση είναι απλή, διαρκεί λίγα λεπτά και είναι οριστικά θεραπευτική. Ο ασθενής επιστρέφει αυθημερόν σπίτι του και την επόμενη ημέρα στην δουλειά του.

www.doctor-a.gr

 

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
10 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΣΥΓΧΚΟΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 3,ΠΑΛΛΗΝΗ,15351
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις