ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ
ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΣΗ
Λίγα λόγια για εμένα
Μαχμούντ Αουανταλλα ιατρός χειρουργός, λαπαροσκοπική χειρουργική, Laser. Παπαφλέσσα 3, Παλλήνη Αττικης, 15351
(διαβάστε περισσότερα)
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Σύνδεσμοι


ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ
11515 αναγνώστες
Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009
23:20


ΚΙΡΣΟΚΗΛΗ

Τι είναι η κιρσοκήλη;


Η κιρσοκήλη είναι κιρσοειδής διεύρυνση (διάταση) των φλεβών που απομακρύνουν το αίμα από τους όρχεις (plexus pampiniformis). Σχετίζεται με τη μείωση της γονιμότητας του άνδρα και την αδυναμία τεκνοποίησης. Συναντάται στο 10 -15% περίπου του ανδρικού πληθυσμού.

Τι συμπτώματα προκαλεί η κιρσοκήλη;

Συνήθως είναι ασυμπτωματική. Οι περισσότεροι ασθενείς όταν έχουν συμπτώματα αναφέρουν αίσθημα βάρους, καύσος, τραβήγματος ή πόνου προς τον σύστοιχο όρχι.

Πώς γίνεται η διάγνωση της κιρσοκήλης;

1.    Κλινική εξέταση : με την επισκόπηση και την ψηλάφηση  των όρχεων,  ο ιατρός μπορεί να δει η/και να ψηλαφίσει τις διατεταγμένες φλέβες.

2.    Παρακλινικές εξετάσεις : Τriplex φλεβών - έγχρωμο υπερηχογράφημα (triplex) μελετά και φωτογραφίζει την κατάσταση και το βαθμό παλινδρόμησης στις φλέβες των όρχεων, και το σπερμοδιάγραμμα ( ποσοτική και ποιοτική εξέταση του σπέρματος)  που μελετά τον αριθμό, την κινητικότητα και τη μορφολογία των σπερματοζωαρίων

Ποια είναι η θεραπεία της κιρσοκήλης;

Η θεραπεία της κιρσοκήλης γίνεται χειρουργικά, γίνεται απολίνωση της αριστερής σπερματικής φλέβας με  ανοιχτή τομή η λαπαροσκοπικά

Με την λαπαροσκοπική τεχνική ο ασθενής επιστρέφει σπίτι του λίγες ώρες μετά από την επέμβαση και στη δουλεία του μετά από λίγες μέρες .

Η διόρθωση της κιρσοκήλης εξασφαλίζει τη διατήρηση της ποιότητας του σπέρματος ή τη βελτίωσή του σε ποσοστό που πλησιάζει το 80-90% που φαίνεται στο σπερμοδιάγραμμα τρείς με τέσσερις μήνες μετά την επέμβαση. και συνοδεύεται από επιτυχή σύλληψη στο 40%-50% των ζευγαριών μέσα στον πρώτο χρόνο.

www.youtube.com/watch

 

Αξιολογήστε το άρθρο 
6 ψήφοι
 Εκτύπωση     Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
ΣΥΓΧΚΟΡΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ 3,ΠΑΛΛΗΝΗ,15351
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις